Categorii
Asociatii de Tineret Botosani Asociatii de Voluntariat Botosani Asociatii pentru Tineret Botosani Asociatii Profesionale Botosani Info Botosani Stiri Botosani

CLUBUL COORDONATORILOR DE VOLUNTARI BOTOŞANI

    CLUBUL COORDONATORILOR DE VOLUNTARI  BOTOŞANI

Întotdeauna în spatele programelor şi a acţiunilor de voluntariat se află un grup dedicat de persoane care se ocupă de recrutarea, coordonarea, sprijinirea şi motivarea acelor voluntari.

Coordonatorii voluntarilor, fie că sunt angajaţi sau voluntari,  transformă pasiunile şi intenţiile acestora în acţiuni eficiente pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea.

Până în prezent dezvoltarea voluntariatului în Botoşani s-a concentrat  preponderent pe creşterea numărului de voluntari, decât pe îmbunătăţirea capacităţii organizaţiilor de a gestiona voluntarii deja existenţi, de a îmbunătăţi rezultatele programelor care implică voluntari şi de a le oferi acestora o experienţă de voluntariat de calitate.

Voluntariatul nu poate genera rezultate şi satisfacţii fără o bună gestionare a voluntarilor şi resurselor  din centrele locale de voluntariat.

 

Clubul coordonatorilor de voluntari din judeţul Botoşani este format din reprezentantii asociatiilor , fundatiilor şi institutiilor partenere a Centrului Judetean de Voluntariat Botosani şi are ca principală misiune, următoarele:

  1. să faciliteze şi să ofere sprijin pentru a realiza o reţea de comunicare şi cooperare pentru cei implicaţi în gestionarea de voluntari la nivel local şi judeţean;
  2. să creeze un spaţiu de comunicare în care sunt prezentate teme şi probleme esenţiale pentru persoanele care gestionează voluntari în cadrul organizaţiilor şi instituţiilor din Botoşani;
  3. să promoveze educaţia permanentă şi dezvoltarea profesională a coordonatorilor de voluntari;
  4. să crească vizibilitatea şi statutul celor care coordonează voluntari, promovând profesia de coordonator de voluntari;
  5. creşterea calităţii lucrului cu voluntarii din cadrul organizaţiilor/ asociatiilor locale si judetene, în special prin servicii şi programe adresate profesionalizării coordonatorilor care lucrează în mod direct cu aceştia.

 

    Info line:

tel: 0741.510.849

tel / fax: 0231.511117

email: voluntariatbotosani@gmail.com / asociatiibotosani@yahoo.com

site: http://www.voluntariatbotosani.ro

blog: http://www.voluntariatbotosani.wordpress.com

http://www.asociatiibotosani.wordpress.com

De asociatiibtro

Asociatii &Fundatii Botosani - asociatiibotosani@yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s